dimarts, 14 d’abril del 2015

AL NORD DEL SOL

Hem vist el documental Al nord del sol i ens ha deixat, literalment, sense paraules! Aquests són alguns dels textos que hem escrit per intentar apropar-nos a l'aventura d'aquests dos herois del segle XXI!


OPINIÓ

Javier Doncel



Jo crec que és un reportatge molt curiós, perquè tracta d’un nois que  viuran a l’hivern en una platja de  Noruega, que és un dels llocs més freds del món; i això és molt arriscat. 


A més a més és una aventura molt dura perquè a sobre no tenen quasi gens de material per fer-se una casa pròpia, l’han de fer amb residus.  I mengen el  menjar caducat ja que als supermercats de la zona els el donen. 


A sobre es fiquen a l‘aigua a fer surf i l’aigua deu estar a uns 12 graus sota zero o menys.


Has de tenir molt valor per fer-ho però es nota que val la pena, perquè aprenen a pensar d’una altra manera, a reciclar i a conèixer-se a si mateixos.






OPINIÓ 

Elian Delgado


La meva opinió sobre aquest documental és molt simple:

En primer lloc, em transmet molta seguretat  i valentia  i això motiva a qualsevol persona. Ells no tenen por de res perquè fan el que volen; no tenen por del fred, ni del vent, ni d’estar aïllats de la civilització.

En segon lloc, el que també em transmet és el poder del treball col·lectiu ja que durant tot el documental estan treballant en equip, no hi ha baralles per fer o no fer alguna cosa, i això també et fa pensar sobre la teva manera d’actuar amb la gent que t'envolta.

En conclusió, aquest documental t’inspira, et motiva, t’emociona. És un documental que m’ha cridat molt l’atenció.


OPINIÓ

ADRIELLE PEREIRA





·Aquest documental  m’ha impactat molt ja que veiem  com conviuen dos nois en condicions extremes. I m’ha agradat molt sobretot perquè no han tingut cap problema entre ells, ni cap conflicte; tampoc hi ha hagut baralles, ni insults, durant aquesta aventura. 

· A més a més, m’agraden  les seves idees, com pensen i con han actuat quan feien la cabanya.  

I també m’ha sorprès quan han anat al supermercat, ja que tot ho podien  agafar gratuïtament; millor dit podien agafar tot allò  que estigués caducat.

· Per tant aquest documental el recomano a aquelles persones que volen realitzar aventures com aquestes, i que no saben per on començar.



 AL NORD DEL SOL




Unes vacances èpiques a casa sense diners i a zero graus!


Premi del Públic al Millor Documental en el London Surf Festival 2012


Millor Documental en el Norwegian Documentary Film Festival

 L’Inge Wegge -25 anys- i el Jørn Ranum -22 anys- van passar nou llargs, freds i foscos mesos d’hivern noruec en una aïllada i deshabitada badia d’una remota illa àrtica de la costa del nord de Noruega. Davant no hi havia res més que el vast oceà Atlàntic. Allà, van construir una cabana de fusta flotant i d’altres materials de rebuig que va arribar a la riba i no van menjar res més que menjar gratis, caducat, que d’una altra manera les botigues haurien llençat.



Van ser nou mesos sense electricitat ni telèfons mòbils ni internet. Una forma de vida molt diferent, amb temps per pensar i per fer les coses d’una manera que l’atrafegada vida urbana no sol permetre. Els nois van portar amb ells el seu sentit de l’humor i dos elements de gran importància: les seves taules de surf -potser la motivació més gran d’aquesta aventura àrtica. Perquè l’allunyada badia amaga un secret molt ben guardat: algunes de les millors onades del món per fer surf.

Dirigit per Inge Wegge i Jørn Nyseth Ranum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada