dijous, 2 de febrer de 2017

"CASA MEVA ÉS CASA VOSTRA"“I pensa que tots els homes, de qualsevol  nació, de qualsevol  exèrcit i bàndol, viuen sota  el mateix cel. Miren la mateixa lluna”.
                                         
                                                
 Pradas, Núria. Sota el mateix cel. Pàg. 108

       Luis Asencios Neira (va trobar la citació)

Un refugiat  és una persona que es troba fora del país d'on és originari, o bé on resideix habitualment,  a causa d'un temor fonamentat de persecució per raons d'ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques, i que no pot o no vol reclamar la protecció del seu país per a poder tornar-hi.En la meva opinió la situació que estan vivint aquestes persones és inhumana, molt trista, i em sembla molt ridícula; no haurien d' estar patint aquestes condicions: anar amb por pels carrers, no poder viure tranquils, estar nerviosos constantment i amb angoixa...


Crec que ni aquestes persones ni ningú es mereix viure en aquestes condicions de vida.


Aquesta situació no acaba aquí, no només han de patir el maltractament dia a dia per part d’aquestes persones que fan guerres, sinó que quan decideixen no seguir amb aquestes condicions de vida i anar-se’n a un altre part del món, no tenen el recolzament ni de la població ni de cap Estat. De ningú.


Per finalitzar, crec que per sobre de tot, hem de ser persones, hem de mirar el millor per a tots; tothom podria estar vivint en aquestes condicions, i per tant crec que hauríem  d’ajudar a totes aquestes persones que estan patint tant, i no veuen una sortida a aquest camí de tanta dificultat.


                                                         Sergio Pasamontes Toledo                 1r  BAT

 


 "CASA MEVA ÉS CASA VOSTRA"

 A 'Qualsevol nit pot sortir el sol' Jaume Sisa cantava “que casa meva és casa vostra si és que hi ha cases d'algú”. Fent-se seva la tornada de l'himne de la Barcelona contracultural dels 70, es llança la campanya de comunicació Casa Nostra, Casa Vostra.


L'objectiu de Casa Nostra, Casa Vostra és reclamar a les institucions que compleixin amb la promesa d’acollir, com a mínim, 4.500 persones de les que han hagut d'abandonar casa seva en l'anomenada crisi migratòria de la Mediterrània.


Els motius són coneguts per tothom: Europa viu la crisi migratòria més important des de la II Guerra Mundial –amb la guerra de Síria com a principal motiu però no l'únic–, però el tancament de fronteres ha convertit el Mediterrani en un cementiri. Al març, l'Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades; el Parlament i la Generalitat a acollir, com a mínim 4.500. Però aquests mínims no s'estan complint. Casa Nostra, Casa Vostra vol exigir a les institucions catalanes que es compleixin amb el lema #volemacollir.


Com? Reunint el màxim de signatures de suport al manifest que han elaborat, i que Time Out Barcelona us animem a signar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada